maandag 14 september 2015

Waar dingen van gemaakt zijn

interessant en leuk kinderboek


Hoe ziet het boek eruit?

Het boek is een redelijk groot boek, namelijk 28 bij 21 cm. Dit kinderboek heeft 24 bladzijdes. Ik heb verschillende kinderboeken gezien waarbij verschillende soorten materialen werden besproken, maar vond dit boek een van de betere. Waarom? Omdat veel boeken heel onoverzichtelijk zijn. De bladzijdes schreeuwen door middel van heel veel kleuren en tekeningen of foto's die onoverzichtelijk geplaatst zijn op de pagina's. Dit boek is wat dat betreft nog behoorlijk overzichtelijk en duidelijk. Ik snap heel goed dat veel plaatjes en kleuren kinderen aanspreekt, maar ik vind dat het geheel nog wel duidelijk moet zijn. Bij andere boeken weet je vaak niet eens waar je moet kijken, zoveel is er afgebeeld.

Is het jeugdboek leuk om te lezen?

Het is zeker leuk om een keer door te nemen met je kindje. Mijn zoontje toonde erg veel interesse in de informatie die erin staat. En om de aandacht erbij te houden, kun je na elke twee pagina's samen eens in de kamer kijken waar spulletjes of voorwerpen van gemaakt zijn. Er worden namelijk verschillende soorten materialen beschreven met foto's erbij. De materialen steen, metaal, hout, papier, glas, plastic en textiel worden besproken. Voor elke materiaal zijn 2 bladzijdes gereserveerd.


Voor welke leeftijd is dit leerzame kinderboek geschikt?

Het boek is geschikt voor kinderen die op de basischool zitten van groep 3 t/m groep 8. Dat zijn dus kinderen van ongeveer 6 jaar t/m 12 jaar. Wanneer ze nog klein zijn kun je het boek samen doornemen en wanneer ze wat ouder zijn, kunnen ze de teksten zelf lezen. De lettergrootte in dit boek is best groot, dus handig om te oefenen met lezen.

Waar kan ik 'Waar dingen van gemaakt zijn' kopen?

Waar kun je dit kinderboek kopen? Dit boek is te koop bij boekenwinkels, webshops of warenhuizen zoals bol.com, eci.nl, cosmox.nl, ako.nl, bruna.nl, educatheek.nl etc.

Conclusie

Mijn zoontje is bijna 4 en vond het boek erg leuk om samen door te nemen. Hij luisterde aandachtig bij de uitleg van de materialen en om zijn aandacht erbij te houden gingen we samen voorwerpen in de kamer bekijken waar ze van gemaakt waren. Het boek nodigt dus uit om interactief bezig te zijn met je kindje. Wat mij betreft is dit leerzame boek zeker een aanrader!

Pluspunten
+ Leerzaam
+ Interactief

Minpunten
GeenEén van deze leuke kinderboeken kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.comAlgemene informatie

Titel: Waar dingen van gemaakt zijn
Auteur: Helen Orme
Uitgever: Uitgeverij Ars Scribendi B.V.
ISBN: 9789055666126
Taal: Nederlands
Genre: leesboek met illustraties
Leeftijd: 4 tot 12 jaar
Uitvoering: hardcover
Bindwijze: gebonden
Afmetingen: 11x281x210 mm
Pagina's: 24
Verkrijgbaar: boekenwinkels, webshops of warenhuizen zoals bol.com, eci.nl, cosmox.nl, ako.nl, bruna.nl, educatheek.nl etc.
Prijs: € 14

Andere boeken in deze serie 'Wat jij wilt weten' zijn:
- Het weer
- Zaden, bollen, planten en bloemen
- Kleine beestjes
- Gezond eten
- Waar ons voedsel vandaan komt


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...