dinsdag 30 augustus 2016

Mijn eerste grote weetjes boek review


Hoe ziet dit kinderboek eruit?

Ik vind dit educatieve boek voor kinderen er erg leuk uit zien! Veel kinderboeken die ik heb gezien zijn erg druk en onoverzichtelijk, maar dat is dit boek gelukkig niet. Het boek voelt heel degelijk door de dikke kaft en stevige bladzijdes. Het papier van de pagina's zijn erg dik, bijna karton. Het is dus peuter- en kleuterbestendig. Het formaat van de pagina's is 24 bij 20,5 cm, best wel groot dus. Er is een duidelijke, overzichtelijke inhoudsopgave waarbij elk hoofdstuk zijn eigen kleurtje heeft. Je kindje kan de pagina's vinden door middel van paginanummering, maar ook door kleur. De zijkanten van de bladzijdes zijn namelijk gekleurd in de kleur van het betreffende hoofdstuk.


Is deze kinder encyclopedie voor kinderen leuk om te lezen?

Ik vind vooral de tekeningen in dit boek erg leuk getekend en toch duidelijk. Dat is zeer belangrijk voor een kinderboek. De teksten zijn redelijk kort in een duidelijk lettertype met iets meer witruimte tussen de letters, zodat het iets rustiger is voor je ogen. De teksten zelf vind ik niet altijd even makkelijk om te lezen voor een kind van 6. Sommige woorden zijn verkeerd vertaald uit het orginele Franse boek en onduidelijk voor Nederlandse kinderen. Het woord 'mecanicien' vind ik een moeilijk woord voor mijn zoontje en volgens mij gebruiken we in Nederland gewoon het woord 'automonteur' hiervoor. Verder zijn de teksten wel goede omschrijvingen van hetgeen dat je ziet op de pagina.


De onderwerpen in dit weetjesboek voor kinderen zijn echt heel breed. Onderwerpen in deze encyclopedie voor kinderen zijn bijvoorbeeld het lichaam, geschiedenis, de natuur, het huis en de stad, dieren, de aarde en het heelal. Alle onderwerpen worden op een leuke manier uitgelegd en beschreven. Het boek heeft 128 bladzijdes, dus je kunt er een behoorlijke tijd mee doen.


Voor welke leeftijd is deze kinderencyclopedie geschikt?

Dit kinder weetjesboek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar om samen te lezen en voor kinderen vanaf 7 jaar om zelf te lezen. Mijn zoontje van 4 kan het al redelijk lezen, maar ik help hem vaak met het uitleggen van de zin, omdat hij natuurlijk nog niet altijd begrijpt wat hij leest. Het is een goed kinderboek om te oefenen met lezen.


Waar kan ik het boek 'Mijn eerste grote weetjes boek' kopen?

Dit kinderboek is te koop bij boekenwinkels, webshops of warenhuizen zoals bol.com, eci.nl, cosmox.nl, ako.nl, bruna.nl, educatheek.nl etc.

Conclusie

Ik vind dit echt een te gek boek voor mijn kleine man. Het is een heel leerzaam boek met een breed scala aan onderwerpen. Ze worden op een leuke en duidelijke manier uitgelegd. Ook de illustraties zijn duidelijk en leuk getekend. De teksten zijn ook goed te lezen en niet te lang, al moet ik zeggen dat sommige woorden te moeilijk zijn. Dit komt door de vertaling vanuit het Frans. Verder vind ik het boek helemaal top en zeker een aanrader voor jonge kinderen. Er zijn maar weinig leerzame boeken voor kinderen in deze categorie (encyclopedie) die zo leuk en duidelijk zijn om te lezen. Wat mij betreft een musthave als je kinderen hebt!

Pluspunten
+ Heel leerzaam
+ Duidelijk
+ Breed scala aan onderwerpen

Minpunten
- Sommige woorden zijn verkeerd vertaald vanuit het FransWil je één van deze leerzame kinderboeken kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.comAlgemene informatie


Titel: Mijn eerste grote weetjes boek
Auteur: Larousse
Illustrator: Julie Mercier, Jocelyn Millet
Uitgever: BAKERMAT
ISBN: 9789059244313
Taal: Nederlands
Genre: leesboek met illustraties
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Uitvoering: hardcover
Afmetingen: 27x242x206 mm
Pagina's: 112
Verkrijgbaar: boekenwinkels, webshops of warenhuizen zoals bol.com, eci.nl, cosmox.nl, ako.nl, bruna.nl, educatheek.nl etc.
Prijs: rond € 19Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...