vrijdag 14 juni 2019

Waarom stinkt een stinkdier - Nationale vragenbattle recensieKinderen zijn erg nieuwsgierig en hebben vaak de meest interessante vragen waar je als ouder niet altijd direct het antwoord op weet. Sander Koenen, is journalist en schrijver en werkt o.a. voor National Geographic, Quest en Kijk. Hij riep kinderen op om hun meest leuke, mooie en originele vraag in te sturen, waarna hij en een jury er 50 uitgekozen heeft en met behulp van wetenschappers en experts hier antwoorden op heeft gegeven in de vorm van een leuk boek. Lees snel mijn en mijn zoontjes ervaring met dit leuke weetjesboek!

Hoe ziet dit weetjesboek voor kinderen eruit?

Dit boek, vol met leuke en interessante weetjes voor kinderen, is 21 bij 14 cm. Het heeft een redelijk harde cover en bestaat eigenlijk uit 2 delen. Het ene deel bestaat uit de top 25 vragen van de jongens en het andere deel uit de top 25 vragen van de meisjes. De pagina's binnenin zijn zwart/wit met de steunkleur rood. De bladzijdes vind ik zelf best druk ogen, maar mijn zoontje van 7 had hier verder geen problemen mee. Dit kinderboek telt 128 pagina's.


Is dit interessante weetjesboek voor kinderen leuk om te lezen?

Mijn zoontje van 7 is gek op dit boek, vooral omdat hij een enorme leerhonger heeft. Hij wilt graag heel veel weten en leren. Dit boekje is daar uitermate geschikt voor. Hij vindt dit boek voor kinderen vol met wetenswaardigheden super interessant om te lezen en leest dit soort boeken dan ook liever dan gewone voorleesboeken met fictieve verhalen. Wanneer hij dit jeugdboek leest, zit hij er helemaal in en vertelt regelmatig enthousiast aan mij wat hij net gelezen en geleerd heeft. Ik moet eerlijk toegeven.. ik vind het boek zelf ook interessant. Het boek staat echt vol met interessante wetenswaardigheden die op een leuke manier gebracht worden.

Voor welke leeftijd is dit grappige weetjesboek geschikt?

De schrijver geeft zelf aan dat dit een interessant boek is voor nieuwsgierige kinderen van ongeveer 10 t/m 13 jaar. Maar ik denk dat dit boek voor hoogbegaafde kinderen al heel erg leuk en interessant is vanaf 6 of 7 jaar. Ook papa van 42 jaar vindt het een interessant boek.  :)

Waar kan ik dit leuke kinderboek kopen?

Wil je ook dit goedkope kinderboek kopen? Het weetjes boek is te koop bij boekenwinkels, webshops of warenhuizen zoals bol.com, eci.nl, cosmox.nl, ako.nl, bruna.nl, educatheek.nl etc. Er is natuurlijk ook een mogelijkheid om dit boek tweedehands te kopen, bijvoorbeeld via Bol.com of Marktplaats.

Wat voor soort vragen worden beantwoord?

Denk hierbij aan vragen zoals: Waarom groeien je haren steeds aan? Wat is een zwart gat? Waarom is de lucht blauw? Hoe werken je hersenen? Waarom krijg je kippenvel? Hoe komt het dat je pijn voelt? Is het heelal oneindig? Waarom worden mensen verliefd? Hoe krijg je een nachtmerrie? En nog veel meer vragen waar het boek antwoord op geeft!


Onze ervaring met dit weetjesboek voor kinderen

Dit goedkope kinderboek is zeker een aanrader! Het boek staat vol grappige weetjes en 50 interessante vragen worden op een leuke manier beantwoord. Als je een nieuwsgierig kindje hebt is dit boek zeker een musthave. Vooral voor meer- en hoogbegaafde kinderen kun je dit boek al op een jongere leeftijd voor ze kopen, omdat ze de informatie meteen opslurpen. Mijn zoontje heeft er in ieder geval heel veel uurtjes leesplezier van gehad.

Pluspunten
+ Interessante weetjes
+ Leuk geschreven

Minpunten
Geen!Ook een leuk kinderboek kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je boek de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com
Algemene informatie

Titel: Waarom stinkt een stinkdier? - Nationale vragenbattle
Auteur: Sander Koenen
Genre: weetjesboek met illustraties
EAN: 9789021016597
Taal: Nederlands
Leeftijd: 10 tot 13 jaar
Uitvoering: hardcover
Afmetingen: 21,6 x 14,2 x 1,3 cm
Pagina's: 128
Verkrijgbaar: boekenwinkels, webshops of warenhuizen zoals bol.com, eci.nl, cosmox.nl, ako.nl, bruna.nl, educatheek.nl etc.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...